Selasa, 23 September 2008

Monday 22, September 2008


Nama-nama kucing aku....

1. Simba
2. Bambang
3. Beruang
4. Kintan
5. Gebu
6. Lanun
7. Adek
8. Toy
9. Comot
10. Acu
11. Kuda
12. Kakak
13. Noni
14. Abby
15. Tupai
16. Cik Tam
17. Nunu
18. Awan
19. Budi
20. Wulan
21. Alin
22. Dona
23. Kak Adik
24. Kekot

Tapi, hari ni....dad dah bwk balik 2 ekor kucing....Kakak ngan anak dia Noni, bwk gi letak kat kedai makcik kat kg....sedihnya...kesian kat dua ekor anak beranak tu...mcm mana la nak hidup nanti....hu..hu...aku nangis sampai terlena....hu..hu...
lepas ni nak antar Simba, Adek, Lanun kat kg jugak....pastu Budi, Nunu ngan Awan....x tau la nanti aku nangis macam mana....tapi aku memang rindu kat Kakak ngan Noni....nanti aku upload pics Kakak ngan Noni on their last day with me......bukan aku xnak jaga lagi tapi ada jiran bising cakap bulu kucing masuk dalam lubang hidung dia...hu..hu...sebab tu dia x boleh bernafas....dia tipu.....hu..hu...

6 ulasan:

heermanz berkata...

Hye sis.. ekeke.. nice pictures.. well kat umah i ader kucing belambak.. kucing siam ler.. Kalu nakkkk.. say nak bagi.. boleh cukup 30ekor.. ehehehe..

NOR HAYATI MD NOOR berkata...

no..no...i xnak dah kuceng...kuceng ape pun xnak lagi dah....serik....sedih giler bila nak berpisah....hu..hu...thanks heerman...

heermanz berkata...

ahaha... yer ker.. takper.. next time kalu ader masa nanti share2 lar gambar2 kucing u kat i.. nakkkkk.. tengokkk..

perikanan padang terap berkata...

Salam, nak tanya cikit pasai kucing ni. tak ada kat ubat tak bagi luruh bulunya. Saya juga menghadapi masalah bulu kucing luruh. Sebenarnya saya bela hanya 1 ekor saja tapi makanannya hanya ikan rebus. 3/4 ekor pagi dan 3/4 ekor petang/ malam. Ikan kembung/ temenum. Yang lain-lain makanan dia tak mau makan. Dulu anak-anak dia ada 4 ekor. Lebih kurang 2/ 3 bulan ... hilang. Mati? Kecurian? Tak dapat dikesan. sedih juga dibuatnya kerana saya dok main dengan depa pada waktu lapang. Kalau boleh nak kongsi pengalaman bela kucing sampai 24 ekor tu. La ni kucing tu "mengandung" / bunting. Dok tunggu cucu!

Kucing Hutan berkata...

kalau rajin layari kuyen06.blogspot.com
tengok kucing i

shop_maniac berkata...

hye...cute2 lar...i pn ade banyak kucing gak....sume 18 ekor...yang female tuh saya mandulkan, coz taknak tambah lagi...well, kat cni saya nak share sikitlah ekk..utk en pdg terap tuh..basenyer klu g jupe doc vet, die akan syorkan mcm myk ikan lah...utk bulu cantik dan kurang gugur... :)