Rabu, 24 September 2008

Semalam dad dah hantar Simba, Adek ngan Lanun balik kg....aku nangis lagi...sedih sungguh....rasa kehilangan sangat2....lepas tu ada sorang kawan aku tanya, kenapa aku sedih sangat, bukan apa pun, kucing je....lagipun aku ada bnyk ekor lagi kat rumah....kucing ko bukannya cantik2 pun, kucing biasa....lainlah kucing persian ke, kucing siam ke.....tapi dia x faham....aku jaga, aku kutip kucing2 tu dulu bukan sebab aku nak kucing yang cantik, aku jaga sebab aku kesian....rasa belas kesian aku tu membuatkan semakin hari kucing aku bertambah...dari 2 ke 3 ke 5 dan seterusnya sampai 24 ekor...dan kalau aku mampu dan aku sangat kaya aku nak bela semua kucing2 terbiar tu....aku amik 2 orang doc haiwan and 4 orang nurse untuk jaga kucing2 aku tu....and beberapa orang untuk jaga kawasan peliharaan kucing aku....itu doa aku...moga Allah bagi rezeki lebih pada aku dan aku akan dapat tunaikan impian aku satu hari nanti...Amin.
So dah 5 ekor kucing dah dibawa balik kg, Kakak, Noni, Simba, Adek, Lanun tinggal 19 ekor kat rumah....rasa sunyi...aku xde mood nak buat apa2 pun....teringat kat 5 ekor tu...ntah macam mana la hidup kat tempat baru....dad cakap Kakak time lepas kat sana, dia x mampu nak jalan pun, duduk diam je kat tempat dad letakkan dia....and Noni tunggu je kat sebelah dia....just imagine....kesiannya kat dia...mesti dia tercari2 aku dgn mom....aku selalu usap2 kepala Kakak sebab dia garang....dia x friendly.....lagipun, Kakak dgn Adek tu 1st batch kucing yang aku bela.....Kakak kawin dgn Simba dapat Noni, Jalal tapi Jalal dah mati.....
Simba pun mesti rindu aku, hari2 aku peluk cium dia.....Adek ngan Lanun walaupun macam liar sikit tapi aku sayang sangat2 kat semua....gonna miss them so much....Simba, Noni, Kakak, Adek, Lanun tetap ada dalam hati aku dan xkan lupa sampai bila2.

4 ulasan:

AnimNaim berkata...

salam perkenalan..memang nak singgah sini lepas baca Hmetro...muka kucin kita lebih kurang sama la...nama pun lebih kurang,ADIK, KAKAK, SIMBA..memang sedih kalau kucin yang kita sayang jauh dari kita...kucin2 tu dah macam adik-beradik kita...masa baca artikel kat Hmetro saya, siap tunjuk gambr kucin awak kat Adik saya..

cikteeha berkata...

salam kak,
saye pon same,bace metro terus link blog ni
nice..
saye pon suke kucing jugak.sangat2!
yup..memang sedih kalau kucing2 yang sangat manje ngan kite jauh kan..

norhayati baharom berkata...

salam perkenalan gaks, i'm so xcited nak singgah kat blog nie...
1stly, tahniah sangat coz still ada ramai orang yg sayangkan kucing... kak,kita ada perasaan yg sama terhadap kucing nie... saya sendiri ada 10 eko kucing yg saya kutip since 2003. so i really xcited to share xperience ni ngn kak..anak yg ke 10 saya amik tanggal 20/08 aritu. namanya chumie..

NOR HAYATI MD NOOR berkata...

anim, memang sangat sedih....beberapa hari asyik nangis and ingat kat diaorang...hu..hu...

cikteeha, thanks adik,boleh la kita share experience..

nor, he..he..tak lama lagi mesti bertambah, dulu saya pun start ngan beberapa ekor aje jugak